Logo recreatiekrantzeeland.nl
  • Alles

De kleine wonderlijke wereld der insecten

maandag 11 januari 8:30 t/m vrijdag 15 januari 21:00 uur

Foto: Hanny Mallekote

zondag 6 december Van 2020 t/m 13 januari 2021

De kleine wonderlijke wereld der insecten

Marie- Louise Fijneman

Textielcollages met geborduurde insecten

In deze tijden van onzekerheid en verandering is de wereld voor de meeste mensen veel kleiner en dichter bij huis geworden. Zo ook voor Marie-Louise, die zich laat inspireren door alles wat zij dichtbij om haar heen ziet in de Zeeuwse natuur.

Voor deze serie schilderijen “bugs” heeft zij haar tekeningen van insecten uitvergroot op oud Frans linnen als ode aan de schoonheid van het ogenschijnlijk kleine en onbeduidende.

Daarom heen heeft zij bloemen en bladeren uitbundig met de hand geborduurd als uitdrukking van de rijkdom en overvloed van de natuur en het immense plezier dat zij hieraan beleeft tijdens haar dagelijkse wandelingen.

Dit alles op een ondergrond van ecoprint afdrukken van bladeren, met een echo van deze bladeren in free-machining borduurwerk in zwart als verwijzing naar de grond waarvan dit leven afhankelijk is.

Elk werk is ingelijst achter glas met het idee van een relikwiekastje, waarin iets heel waardevols bewaard wordt.

De geborduurde insecten zijn t/m 15 januari van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om het verfijnde borduurwerk van Marie-Louise op de draad te bekijken.


deel deze activiteit

Locatie

Hoed Gezien
onbekend
Nadorstweg 38
4333an