Logo recreatiekrantzeeland.nl
  • Alles

Theosophy Talks: Van kennis naar wijsheid

woensdag 28 april 19:30 t/m woensdag 19 mei 21:30 uur

Hoezeer we ook kennis verzamelen, op belangrijke momenten blijkt vaak dat het tekortschiet om de juiste keuzes te maken. Je hebt al snel meer vragen dan antwoorden.

In vele wijsheidstradities kun je toetsstenen vinden om je keuzes op te baseren. En als je ze vergelijkt blijken deze wijsheden in essentie hetzelfde.

Met het besef van het bestaan van deze universele wijsheid ben je er nog niet. Je kunt het niet begrijpen zonder het toe te passen en bereid te zijn om het algemeen belang voorop te stellen.

Dit onderwerp wordt door de Theosophical Society Point Loma (TSPL) in vier livestream lezingen uitgewerkt op 28 april, 5 mei, 12 mei en 19 mei:

28 april: De Socratische methode

De Socratische methode is een bekende methode die veel wordt gebruikt door coaches en in gesprekstechniek training. Wat is het uitgangspunt van deze methode en wat is eigenlijk de bedoeling ervan? In deze lezing ontdek je waar de Socratische methode werkelijk over gaat en hoe je deze zelf kunt toepassen.

5 mei: Universele Wijsheid in verschillende tradities

Wijsheid staat niet op zichzelf. Zij is terug te vinden in de tradities van verschillende culturen van alle tijden. Wij laten u zien dat deze wijsheid slechts verschilt in de benamingswijze, maar dat alle tradities op universele wijsheid zijn gebaseerd en een universele ethische basis hebben.

12 mei: Wijs leren kiezen

Om wijs te zijn, moet je wijze keuzes maken. Maar wat zijn wijze keuzes? En hoe kun je onderscheiden wat wijs is en wat niet? In deze lezing krijg je meer inzicht en praktische handvatten hoe je wijs kunt leren kiezen.

19 mei: De wijze samenleving

Hoe ziet een samenleving eruit als wijze en universeel denkende mensen die leiden? De samenleving kan zich dan pas echt ontwikkelen en floreren.

Vanwege de Corona-maatregelen worden de lezingen niet als gewoonlijk in de Zeeuwse Bibliotheek georganiseerd, maar zijn deze online bij te wonen. Het is mogelijk om tijdens de lezingen vragen te stellen.


deel deze activiteit

Locatie

online, zie website
Middelburg
Kousteensedijk 7
4331je