Logo recreatiekrantzeeland.nl


'Anders dan anders' tijdens de Oostkapelse Dag

Op zaterdag 17 augustus staat het dorpshart van Oostkapelle bol van de activiteiten voor iedereen. Tijdens de Oostkapelse Dag gaat het niet om een weekmarkt, toeristenmarkt of ambachtenmarkt, maar de Oostkapelse Dag is anders dan anders.

Ook Ieder jaar is het programma anders. Niet alleen kijken, maar vooral actief bezig zijn, daar gaat het om tijdens deze dag. Nieuw dit jaar is dat, na de herinrichting, de Dorpsstraat er als locatie bij is gekomen.

De Oostkapelse Dag is een combinatie van meer dan 40 marktkramen en vele activiteiten, waarbij Oostkappelaars laten zien wat hen boeit, organisaties en actieve werkgroepen informatie geven over wat ze zoal doen in het dorp. Enkele ondernemers presenteren zich en er staan een paar goede doelen. Alles wat Oostkapelle tot Oostkapelle maakt, is terug te vinden in de activiteiten.

Met onder andere 40-50 kramen, waaronder de Juttersknutselkraam. Optredens van onder andere Brassband Crescendo en Shantykoor Het Veerse Scheepstuig. Snuffelmarkt, lezing van Hans Sakkers over de Slag om de Schelde; een bijdrage van Keep Them Rolling; een klederdrachtpresentatie van de stichting Het Walchers Costuum; de zomerwedstrijd van de Oostkapelse Ringrijders Vereniging; de paardencarrousel van de Stichting 'Het Werkend Trekpaard' Zeeland; de Brandweer Oostkapelle met een waterbaan; Jan Zwemer en Dingeman de Visser met gedichten en muziek in de Walcherse streektaal; poppentheater door het animatieteam van Campingpark Ons Buiten; Hans Everse van Zilt-E Ziltzaam Lekker en een presentatie over duurzaam, gezond en lekker eten; torenbeklimmen; een bezoek aan de Oudheidskamer en openstelling van de Dorpskerk en nog veel meer.

Het thema bij een aantal deelnemers dit jaar heeft betrekking op de Slag om de Schelde en Walcheren. Het totale programma is vanaf half juli te vinden op www.facebook.com/oostkapelsedag.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten