Logo recreatiekrantzeeland.nl


Foto: Jelle Swets

Spectaculaire reddingsdemonstratie strandwacht
Persbericht

Afgelopen donderdag was er een reddingsdemonstratie op het Banjaardstrand te Noord-Beveland. Onder toeziend oog van burgemeester Demmers en zeker 350 toeschouwers, lieten de lifeguards van Strandwacht Banjaardstrand, onderdeel van de Domburgse Reddingsbrigade, zien wat ze kunnen.

De demonstratie werd gehouden in samenwerking met de boten van KNRM Neeltje Jans, het strandvoertuig van de politie en de reddingshelikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen.

In een twee uur durende demonstratie werden er diverse scenario's nagespeeld; O.a. een vader en kind die waren afgedreven op een luchtbed en te ver in zee lagen, een kitesurfer in problemen en een spectaculaire demonstratie van de helikopter in samenspel met de KNRM-boten; Koopmansdank en Fred. Daarnaast moest het strandvoertuig van de politie in actie komen omdat het personeel van het reddingsbrigadevoertuig gehinderd werd tijdens de hulpverlening door een zogenaamde beschonken omstander, deze persoon werd ingerekend

Als afsluiting van de avond voeren alle boten gezamenlijk langs begeleid door de voertuigen en werden daarna aangeland op het strand. Bezoekers konden op deze manier alles nog eens van dichtbij bekijken en de nodige vragen stellen aan de aanwezige hulpverleners.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten