Logo recreatiekrantzeeland.nl


Foto: Izaäk Verkeste

Ploegwedstrijden

RILLAND -  Voor het Zeeuws kampioenschap ploegen treden de beste Zeeuwse ploegers aan bij landbouwbedrijf Parlevliet-Agro Fredericapolder aan de Frederikaweg in Rilland. Dat doen ze zaterdag 24 augustus.

Er wordt die dag geploegd met trekpaarden, antieke tractoren en ploegen met moderne combinaties. Het publiek kan op deze dag zien hoe het boerenland geploegd werd in vroeger tijden en tevens hoe dit tegenwoordig gebeurt.

De wedstrijd wordt gehouden voor moderne landbouwtractoren en ploegen, maar ook met antieke tractoren en ploegen. Dus variërend van 1-scharige rondgaande ploegen van 60 jaar oud tot grote, moderne 4-scharige wentelploegen. Totaal zullen er circa 25 tractoren met ploegen aan de start verschijnen, waarvan 15 oldtimers en 10 moderne combinaties.
Verder zal er een demonstratie paardenploegen gehouden worden, combinaties met 1- of een 2-span paarden die een 1-scharige ploeg trekken, zullen hier aan deelnemen.
Deze dag begint om 10.00 uur met de instructie en oefenmogelijkheid voor de ploegers. Om 12.00 uur word de wedstrijd geopend. Het startsein voor de wedstrijd is om 12.15 uur. Om ca. 17.00 uur wordt de prijsuitreiking verwacht. De toegang is gratis.
De beoordeling van het ploegwerk gebeurt door een deskundige jury. De beste moderne ploegers worden volgend jaar naar de Nederlandse Kampioenschappen afgevaardigd.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten