Logo recreatiekrantzeeland.nl


Wasschappelse Heiploeg aan het werk.
Wasschappelse Heiploeg aan het werk. (Jan de Jonge)

persbericht

WESTKAPELLE - Op 21 augustus van 11:00 tot 17:00 uur vind de Woensdag Westkapelle plaats rondom het Polderhuis aan de Zuidstraat 156. Het luchtruim bij het museum zal weer gevuld zijn met de mooiste vliegers van Stichting Vlieger vrienden. Vanaf 11:00 uur is er de Tuus emaekt markt, een markt met thuis gemaakt spullen variërend van souvenirs tot handwerken en thuis gemaakte lekkernijen.

Vrijwilligers van de organisatie zullen voor het goede doel wafels, smouters (drie in de pan) en blokjes (dialect voor babbelaars) bakken. De Wasschappelse Heiploeg zal deze middag een demonstatie verzorgen zoals vroeger de paalhoofden werden gezet. Gehuld in authentieke klederdracht van Westkappelse dijkwerkers en volgens traditie zullen zij onder zang van auwerwesse (liederen) het heiblok hijsen.

Shantykoor de IJsselmannen treden om 14:00 uur op, dit enthousiaste koor zorgt voor een vrolijke noot middags waarbij het publiek natuurlijk ook bekende de deuntjes mee kan zingen.

Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten. Vuurtoren 't Hoge Licht is geopend van 11:00 tot 16:00 uur en Vuurtoren 't Lage Licht van 13:00 tot 16:00 uur. Parkeren in Westkapelle is gratis

Nieuwsoverzicht

Meer berichten