Logo recreatiekrantzeeland.nl


Foto: PR benefietsroute

De lekkerste fietsroute van Walcheren voor het goede doel

Op 31 augustus 2019, van 10.00 tot 17.00 uur, houdt Lions Club Middelburg de achtste editie van De Benefietsroute. De Benefietsroute is een fietstocht voor het goede doel op Walcheren, langs zestien bedrijven die Zeeuwse streekproducten produceren en verkopen.

Op ieder bedrijf, zoals kaasboerderij, chocolademaker of groentenkweker, staat een verrassende culinaire verrassing klaar. Tussen de verschillende culinaire stops kan iedereen zelfgekozen kortere en langere toertochten maken. Met de fiets natuurlijk, of met een motor, bromfiets, scooter of auto.

Kaarten kopen

Kaarten kosten € 15 en geven recht op 8 hapjes onderweg en zijn te koop bij de zestien ‘culipunten’ en Fietsspecialist Piet Voskamp in Middelburg, ook op de dag zelf. Op de fiets is de Benefietsroute ‘calorieneutraal’, dus wat je eet fiets je er ook weer af. Dat neemt niet weg dat de route ook mooi is om met de auto, motor of zelfs met rollerskates af te leggen.

Het goede doel: Het Taalexpertise Centrum (TEC) Walcheren
Het TEC heeft als doel om jonge anderstalige nieuwkomers (vluchtelingen uit het AZC of statushouders) voor te bereiden op het instromen in het reguliere onderwijs of de Internationale Schakelklas (ISK Walcheren).

De bijdrage van de benefietsroute zal ingezet worden voor een aantal speelhuisjes op het plein van het TEC (nederstraat in Middelburg). Omdat spelen van grootbelang is om deze kinderen, vaak met traumatische ervaringen, te laten ontspannen en op een speelse manier contact kunnen maken met andere kinderen. Dat bevordert weer de taalvaardigheid.

www.benefietsroute.nl

https://www.facebook.com/benefietsroute/

Nieuwsoverzicht

Meer berichten