Logo recreatiekrantzeeland.nl


Grootmeester bij Hogeschool Zeeland schaaktoernooi

  Sport

VLISSINGEN - Het Hogeschool Zeeland schaaktoernooi wordt van 3 tot en met 10 augustus gespeeld in de het Atrium van de Hogeschool Zeeland aan de Edisonweg 4 te Vlissingen. Opgeven hiervoor kan via de website www.hztoernooi.nl


Op maandagmiddag 5 augustus is er gelegenheid voor een bijzondere schaakontmoeting met één van de deelnemers, de bekende Nederlandse grootmeester Jan Werle. Werle was in 2008 kampioen van de Europese Unie, nog voor de vermaarde Engelse topgrootmeesters Nigel Short en Michael Adams.
Tijdens deze ontmoeting vertelt Jan Werle kort over zijn schaakloopbaan. Voorts gaat hij in op schaakvragen van jeugdspelers, huisschakers en andere belangstellenden.
De schaakontmoeting begint om 14.00 uur en duurt tot 15.00 uur en vindt plaats in de Hogeschool Zeeland. De toegang is gratis.

Van zaterdag 3 augustus tot en met zaterdag 10 augustus 2019 zal in Vlissingen het 23e Hogeschool Zeeland Schaaktoernooi plaatsvinden. Wil je nog meedoen? Dat kan, maar wees snel: surf naar www.hztoernooi.nl en schrijf je in. Naast de 'gewone' schaker doen er ook een aantal grootmeesters mee. Dat geeft kleur aan het toernooi en één van die GM's zal het toernooi wel gaan winnen.