Logo recreatiekrantzeeland.nl


Het voormalig eiland Noord-Beveland tussen Veerse Meer en Oosterschelde.  FOTO:IZAK VAN MALDEGEM/ SKY PICTURES
Het voormalig eiland Noord-Beveland tussen Veerse Meer en Oosterschelde. FOTO:IZAK VAN MALDEGEM/ SKY PICTURES (Foto: Izak van Maldegem/ Sky Pictures)

Negatief zwemadvies ingetrokken

  Toerisme

VROUWENPOLDER - Badgasten kunnen weer het water in bij de Veersegat Dam Meerzijde badstrand in Vrouwenpolder. De Provincie Zeeland heeft vrijdag 2 augustus 2019 het negatief zwemadvies ingetrokken.

Er zijn monsters genomen van het water, waaruit blijkt dat de waterkwaliteit goed is. Omdat de uitslag van het monster pas vandaag bekend werd, gaf de Provincie afgelopen dinsdag een negatief zwemadvies omdat niet zeker was of het zwemwater vanwege het grote aantal dode dieren schadelijk zou zijn voor de gezondheid.

De oorzaak van het grote aantal dode vissen en krabben was waarschijnlijk zuurstofloosheid, veroorzaakt door het warme weer van de afgelopen week en de hevige regenval in het weekend. Rijkwaterstaat heeft dagelijks onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit en de afgelopen dagen de dode vissen en krabben op laten ruimen.

Japanse kruiskwal

Op www.zwemwater.nl, de officiële website waarop alle zwemwaterlocaties in Nederland staan vermeld, is te zien waar wel of niet gezwommen mag worden. Op dit moment geldt voor Zeeland alleen nog een waarschuwing in het Veerse Meer bij Kortgene en Wolphaartsdijk vanwege de Japanse kruiskwal.

d.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten